Czym jest miód kremowany?
Krystalizujący się miód poddawany jest obróbce mechanicznej; w kremownicy do miodu, przez 15 minut jest on mieszany a przez 60 minut czeka, cały proces może trwać od dwóch do czterech dni. Na jego bazie tworzymy nasze miody smakowe.
Za sprawą tego procesu nie traci on swoich naturalnych wartości odżywczych, zyskuję jak nazwa wskazuję, kremową konsystencję, którą można porównać do masła.
Miód kremowany cieszy się popularnością ze względu na swoją łatwość stosowania i przyjemną teksturę.
Ze względu na swoją kremową strukturę, miód kremowany jest łatwy do nakładania na pieczywo czy dodawania do różnych potraw bez konieczności łamania i wyginania łyżek.
Wartości odżywcze
100g produktu zawiera:
- Wartość Energetyczna: 349kcal
- Tłuszcze: 0g
- Węglowodany: 70g
- Białko: 0,3g
Reviews
There are no reviews yet.