Jak dobrze przechowywać miód
Miód najlepiej przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Z racji tego, że miód posiada wysoki właściwości higroskopijne oraz bardzo łatwo pochłania zapachy z otoczenia należy go przechować w szczelnie zamkniętym słoiku.
Należy unikać wystawiania go na dłuższy okres działania promieni słonecznych bądź innych źródeł ciepła.
Należy też uważać przy nabieraniu miodu, by nie wprowadzić do niego zbędnie zanieczyszczeń; jeżeli dodajemy miodu do kawy czy herbaty, wybierając łyżeczką miód ze słoika, zamoczymy ją, nie będzie dobrym pomysłem ponownie użyć jej do nabrania kolejnej porcji.
Nie oznacza to, że miód się nam następnego dnia zepsuję, ale może to wpłynąć z czasem na jego przydatność do spożycia, wartości odżywcze, smak, konsystencję a w najgorszych przypadkach, może nam się zepsuć.
Rozwarstwianie się miodu jest procesem naturalnym i nie wpływa na jego jakość.
98% Miód nektarowy wielokwiatowy-kremowany, 2% Liofilizowany czarny bez
Rok zbioru 2023
100 gram produktu zawiera:
- Wartość Energetyczna: 1414kj/333kcal
- Tłuszcz 0,1g (w tym kwasy nasycone 0g)
- Węglowodany 82,0g (w tym cukry 75.0g)
- Białko 0,6g
- Sól 0g
Reviews
There are no reviews yet.