Pierzga

Pierzga

50,00 225,00 

SKU: N/A Category:
Czym jest pierzga i dlaczego warto ją spożywać?

Pierzga jest połączeniem pyłku kwiatowego, miodu oraz enzymów mlekowych pszczół, taka mieszanka jest ubijana przez pszczoły w komórkach plastra pszczelego gdzie przechodzi fermentacje mlekową, która zabezpiecza ją przed zepsuciem się.

Pierzga jest bogatym źródłem białka, witamin (zwłaszcza witaminy B), minerałów i aminokwasów, zawiera substancje o działaniu antybakteryjnym, czym wspomaga walkę z niektórymi bakteriami, jest to bomba witaminowa, którą nasz organizm przyswaja o wiele lepiej niż pyłek kwiatowy.

Posiada korzystny wpływ na funkcje poznawcze i zdolność koncentracji pomagając regenerować organizm po wysiłku fizycznym i umysłowym.

Zawarte w niej substancje posiadają właściwości przeciwzapalne, co może być korzystne w przypadku różnych stanów zapalnych oraz wsparcia organizmu w okresie jesienno-zimowym.

Jak dobrze przechowywać pierzgę?

Nie suszymy naszej pierzgi, jest ona żywa; dlatego należy ją przechowywać w szczelnie zamkniętym naczyniu w chłodnym i zaciemnionym miejscu takim jak lodówka czy spiżarnia.

Wartości Odżywcze

100g produktu zawiera:

  • Wartość Energetyczna: 366kcal
  • Tłuszcze: 8,2g
  • Węglowodany: 50g
  • Białko: 23g
Pojemność

200g, 300g, 500g, 1000g

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.